11 måder at få mere selvtillid på

1. Øvelse gør mester

Jo mere du gør noget, jo mere sikker bliver du på dine evner. Så hvis du håber at kunne opbygge din selvtillid, skal du starte med at gøre noget ved det og gå ud i livet. Jo mere du øver dig, jo lettere bliver det, og jo bedre bliver du til at simulere, indtil du lykkes.

2. Sæt realistiske mål

Hvis du konstant sætter dig selv op til skuffelse ved at sætte urealistiske mål, er det ikke så underligt, at du mangler selvtillid. Begynd i det små og arbejd dig gradvist op til større og bedre ting. Ved at sætte opnåelige mål giver du dig selv en følelse af at have opnået noget, hvilket vil være med til at øge din selvtillid generelt.

3. Klæd dig ordentligt på

Det er blevet sagt, at tøj gør manden, og det er der noget sandt i. Hvis du klæder dig passende på til situationen, vil du føle dig mere selvsikker. Så enkelt er det.

4. Tal langsomt og tydeligt

Når du er nervøs, er det almindeligt at tale hurtigt og ikke give meget mening. Sæt farten ned, og tag dig god tid, når du taler. Det vil hjælpe dig med at lyde mere selvsikker og under kontrol.

5. Skab øjenkontakt

Hvis du undgår øjenkontakt, er det en sikker måde at virke usikker og uden selvtillid. Når du taler til andre, skal du sørge for at have øjenkontakt og holde deres blik. Det kan føles akavet i starten, men det bliver lettere med øvelse.

6. Stå lige op

Din kropsholdning kan sige meget om dig, og at du hænger i en slasket stilling er et tegn på lavt selvværd. Stå lige og oprejst, og du vil straks virke mere selvsikker.

7. Smil

Et ægte smil er et af de mest effektive selvtillidsboostere, der findes. Når du smiler, kan folk ikke andet end at reagere positivt på dig. Så gør dit bedste – du vil måske blive overrasket over resultatet.

8. Vær forberedt

En af de bedste måder at få selvtillid på er at være forberedt på enhver situation, du befinder dig i. Hvis du ved, hvad du gør, og har alt under kontrol, er det meget nemmere at føle sig selvsikker. Så tag dig tid til at planlægge og forberede dig på alt, hvad der måtte komme på din vej.

9. Undgå negative mennesker

Negative mennesker er de værste, når det kommer til selvtillid. De får dig ned med nakken og får dig til at føle dig dårligt tilpas med dig selv. Så gør dig selv en tjeneste og hold dig væk fra dem. Omgiv dig i stedet med positive, støttende mennesker, som vil hjælpe dig med at opbygge din selvtillid.

10. Tro på dig selv

Dette er lettere sagt end gjort, men det er afgørende, hvis du ønsker at være selvsikker. Du er nødt til at tro på dig selv og dine evner, før andre gør det. Så start med at opbygge din egen selvtillid, og resten vil følge med.

11. Gør noget ved det

Selvtillid er noget, der opbygges over tid, så forvent ikke, at du opnår det fra den ene dag til den anden. Start med at tage små skridt.

Find en personlig studentergave til ham her.